Persoonlijk
0
Winkelwagen
Engelse vlag

Sneakers schoonmaken

Je sneakers schoonmaken is een met enige regelmaat terugkerend klusje, want je wilt er natuurlijk wel een beetje fatsoenlijk bij lopen. In je drukke dagelijkse leven krijgen je sneakers heel wat te verduren. Modderige wegen, onhandige vlekken, een onwelwillende peuter, een feestje of festival, of een potje voetbal met je buurman; onze sneakers hebben een zwaar bestaan. Het schoonmaken is vervolgens niet bij iedereen even geliefd. Daarom geven we in dit blog we een aantal bruikbare tips waarmee het schoonmaken van je geliefde sneakers makkelijker en sneller gaat.

 

Schoonmaakset?

Eerder schreven we al een artikel over dé ultieme sneaker schoonmaakset waarin we het hebben over de Dr.FrisK Sneaker Cleaner Kit. Met deze unieke set ontvang je direct alles wat je nodig hebt om je sneakers eenvoudig schoon te maken, zonder ze te beschadigen. Maar er zijn meer manieren om je sneakers veilig schoon te maken, bijvoorbeeld wanneer je de set (nog) niet in huis hebt.

vuil weghalen sneakers voor en na

Je sneakers schoonmaken zonder set? Deze tips zijn onmisbaar!

Het schoonmaken van sneakers kent die fases: voorbereiding, reinigen en drogen. In elke fase dien je rekening te houden met een paar essentiële punten:
  • Voorbereiden: Een goede voorbereiding bespaart onnodig schoonmaakwerk. Verwijder om te beginnen loszittend vuil, zoals modder of zand. Dit doe je bij voorkeur met een zacht borsteltje. Gebruik vooral bij kwetsbare materialen (zoals mesh of suède) geen harde borstel.
  • Reinigen: Gebruik een mild schoonmaakmiddel, zoals een mengel van een mild wasmiddel met voldoende lauwwarm water. Houd echter altijd rekening met het materiaal van je sneakers in de keuze voor je reinigingsmiddel.
  • Drogen: Laat je sneakers na het schoonmaken rustig drogen op kamertemperatuur. Zet ze dus bijvoorbeeld niet in de felle zon en stop ze ook niet in de droger. Dit kan je sneakers beschadigen.

sneakers schoonmaken

Witte sportschoenen schoonmaken

Het schoonmaken van witte sportschoenen of sneakers geeft vaak de meeste uitdaging. Aan de andere kant zorgt het uiteindelijk ook zeker voor de meeste voldoening! Ook bij het schoonmaken van witte sportschoenen is het vooral belangrijk van welk materiaal de schoenen gemaakt zijn in de keuze voor het juiste schoonmaakmiddel. Gelukkig zijn er ook zeker schoonmaakmiddelen die voor vrijwel alle materialen schoenen geschikt zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de Dr.FrisK Sneaker Cleaner waarmee je bijvoorbeeld schoenen van leer, nubuck, mesh, canvas, suede of katoen weer netjes schoonmaakt.